Samenvatting

Iedereen kent tegenzin. Door tegenzin verspil je flink wat tijd met mopperen, jezelf zielig vinden of smoezen bedenken. Begrijpelijk, maar ook ontzettend onhandig. Want de meeste dingen doe je uiteindelijk toch, omdat het moet, afgesproken is of omdat het van je verwacht wordt.

Dit boek is voor mensen die het leuk vinden om zich te verwonderen over hun eigen gedrag en iets aan hun tegenzin willen doen. In dit boek ontdek je waar je allemaal tegenzin van krijgt, hoe dat komt en wat je kunt doen om het te verminderen.

We beloven je niet dat je na het lezen van dit boek nooit meer tegenzin hebt, maar je zult ontdekken dat je veel kunt doen om je tegenzin te relativeren, te accepteren of om te bouwen tot iets positiefs. Want tegenzin is gezond en er iets aan doen lucht op.
Een goed cadeau voor mensen die opzien tegen hun huis opruimen, een mail van een collega beantwoorden, een rapport afmaken, een vergadering voorbereiden, een band plakken, notulen uitwerken, koude acquisitie doen of die vuilniszak legen. Een boek voor jou en vele anderen dus!
“Eerste hulp bij tegenzin is leuk verpakt als een boekje over tegenzin, maar het geeft je veel meer dan dat. Het geeft inzicht in je eigen gedrag. Na het lezen kijk je niet alleen wat milder naar een ander, maar ook naar jezelf… Het boek maakt het makkelijker om sommige situaties te relativeren.”

“Wat kan het leven simpel zijn. Met dit boek word je een gelukkiger mens en dat met weinig moeite. Het wordt met humor beschreven zodat je er al gauw om kan lachen.”

Auteurs: Ulberthe Wielinga & Huub Schulte Fischedick
Uitgever: Thema
ISBN: 978 94 6272 020 6
Omslagontwerp: Jet van Zwieten
Grafische vormgeving: Foxy Design
Grafische productie: Bariet, Steenwijk
 

Inkijken?

  • cover-EHBT
  • inhoud1-EHBT
  • inhoud2-EHBT
  • 16-EHBT
  • 33-EHBT