Wil je schrijven over Eerste Hulp bij Tegenzin?

Daar zijn we heel blij mee. Want hoe meer mensen iets gaan doen aan het verminderen van hun tegenzin, des te mooier de wereld wordt!

De aanleiding

Bijna iedereen heeft last van tegenzin. Vaak onbewust. Als we ons er bewust van zijn, vinden we het over het algemeen onaangenaam, maar tegelijkertijd doen we er weinig aan om het uit ons leven te bannen of er beter mee om te gaan. We accepteren stilletjes dat het er nu eenmaal bij hoort, zo lijkt het. Als je tegenzin beter bekijkt, valt op dat dit gevoel de hele dag door op de loer ligt en door vele oorzaken kan ontstaan. Niet dat we er de hele dag last hebben van tegenzin, maar wel regelmatig. Meestal is de aanleiding klein, komt het er net even tussendoor en ben je je niet bewust van de gevolgen. Maar soms kan tegenzin ook groots en meeslepend zijn, zodat je het heel goed in de gaten hebt en je erin blijft hangen, omdat je niet zou weten hoe je eruit komt. Of het nu klein of groot is, tegenzin kost tijd en energie die je veel beter zou kunnen besteden.

Tegenzin tegen het licht

In ons werk bij Buro Winners begeleiden we als trainers en adviseurs veranderingen in organisaties op het gebied van gedrag- en cultuur. Verandering gaat niet altijd gepaard met enthousiasme. Vaak is het spannend, onduidelijk of moeilijk en dan komt tegenzin al snel om de hoek kijken. In 2015 besloten we om al onze inzichten, ervaring en kennis over tegenzin te verzamelen in een boek.

De ambitie

Misschien is het een beetje overdreven, maar wij dromen van een wereld vol mensen zonder tegenzin. Want als je geen tijd en energie kwijt zou zijn met die ellendige tegenzin, zou je veel meer en beter kunnen relaxen, zou je leuker leven met jezelf en anderen en zou je meer aandacht en tijd kunnen besteden aan je ambities en idealen. Daarom besloten we dat er een boek over moest komen.